manymanymany varia websites

This parallel universe lives here: https://many.vvvvvvaria.org/#{crazy title}/ and https://git.vvvvvvaria.org/varia/manymanymany-varia-websites. Anyone that is comfortable with Pelican can just copy a folder in the git, and make their own version of the website.

There is a git hook listening to every push, which will build your work-in-progress into a online website here!!!

(also!) Follow along on the pad: https://pad.vvvvvvaria.org/wg.website

Varia
home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • Century 21 Calling - Camp Century
  2019-11-09 20:30:00
  Gepubliceerd op 09 November 2019

  Mede dankzij de gretigheid waarmee Donald Trump Groenland wou kopen, staat dit eiland opnieuw in de schijnwerpers. Het is echter niets nieuws voor Groenland om onder de aandacht van de internationale geopolitiek te komen. Met het smelten van de ijskappen, het openen van nieuwe handelsroutes en een enorme hoeveelheid minerale, olie- en gasafzettingen, is een nieuwe stormloop op het poolgebied een feit.

  In de late jaren 1950, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, bouwde het Amerikaanse leger een geheime basis in het noordpoolgebied, verborgen voor de bevolking van Groenland en Denemarken. Deze basis werd een kerncentrale en was onderdeel van het geheime Project Iceworm .Tijdens deze editie van Century 21 Calling zullen we de documentaire Camp Century bekijken om meer context te geven over dit onderwerp. De film gaat over de bouw van de basis "Camp Century", de eerste van vele voorgestelde bases op Groenland. Voor de lezing geeft David Young een lezing over Groenland, de Amerikaanse politiek en de controle en commando strutter van de koude oorlog.

  David Young is een onderzoeker die geïnteresseerd is in het archiveren van mediatechnologieën, de geschiedenis van informatica en het discours van defensie-onderzoek in de Verenigde Staten tijdens de Koude Oorlog. Hij is momenteel een M3C / AHRC-gefinancierd doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit van Nottingham; zijn doctoraatsthema is een onderzoek naar de technologische administratie van commando- en controlesystemen, de vormen van disciplinaire praktijken waarvan ze afhankelijk zijn om te opereren, en de strategische rationaliteiten die hun ontwikkeling in de loop van de tijd bepalen. Hij heeft een achtergrond in digitale mediakunst en heeft samengewerkt met kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers bij de productie van experimentele, op onderzoek gerichte kunstwerken gefinancierd door de Arts Trust Scotland, de Alt-W Award van New Scotland en Creative Scotland.

  Century 21 Calling is een initiatief van het collectief Save_as en wordt georganiseerd bij Varia in Rotterdam. Samen kijken we naar de industriële archieffilms, infomercials, tv-rapporten en documentaires die in het verleden ons beeld van de toekomst hebben gevormd, en gebruiken deze om het heden te doorgronden.

  Deur open: 20:30
  David Young lezing begint: 21:00
  Screening: 21:45
  Entree: Donatie