manymanymany varia websites

This parallel universe lives here: https://many.vvvvvvaria.org/#{crazy title}/ and https://git.vvvvvvaria.org/varia/manymanymany-varia-websites. Anyone that is comfortable with Pelican can just copy a folder in the git, and make their own version of the website.

There is a git hook listening to every push, which will build your work-in-progress into a online website here!!!

(also!) Follow along on the pad: https://pad.vvvvvvaria.org/wg.website

Varia
home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • BPW Rotterdam Huurdersspreekuur + Meet and greet
  2019-09-23 15:00:00
  Gepubliceerd op 13 September 2019

  Beste allemaal,

  We zijn erg blij om aan te mogen kondigen dat een tweede huurdersspreekuur en meet and greet van de Bond Precaire Woonvormen (BPW) bij Varia plaats zal vinden.

  Op maandag 23 september ben je van harte welkom om deel te nemen aan discussies, of om samen te reflecteren op de huisvestingsituatie in Rotterdam, onze huurrechten en hoe we elkaar kunnen steunen in het zoeken naar oplossingen voor veilige, zekere en betaalbare wonen.

  De BPW is een solidariteitsbeweging en draait op vrijwilligers die elkaar steunen uit de overtuiging dat wonen een grondrecht is waar we samen voor moeten opstaan.

  SoliGroetjes,

  Varia


  In de Regio Rotterdam/Den Haag zijn er veel problemen op het gebied van betaalbare woonruimte vinden en houden. Wonen word ook daar onzeker en duur. Omdat de BPW in deze regio relatief onbekend is en er lokaal ook een aantal mensen actief zijn, leek het ons goed idee om een huurdersspreekuur te houden.

  Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een lokale afdeling van BPWérs in Rotterdam en in Den Haag. Heb je zin en tijd om mee te doen? Of heb je vragen of ideeën omtrent dit onderwerp? Wees dan van harte welkom!

  15:00 - 17:00, Huurdersspreekuur

  Heb je vragen over (tijdelijke) huur, huisuitzettingen of bijv. onredelijke eisen van verhuurders, en wil je weten wat je rechten nu eigenlijk zijn? Tijdens ons huurdersspreekuur kunnen ervaren mensen van BPW je informeren over wat jij kunt doen in zo’n situatie.

  19.30 - 21:00, BPW meet and greet

  We geven een korte presentatie over de activiteiten die de Bond Precaire Woonvormen heeft ondernomen om woonzekerheid op te eisen voor bewoners. Welke methoden en doelen heeft de BPW en wat kunnen we samen doen om ons te organiseren. Zijn er geïnteresseerden om mee te doen met een lokale afdeling van BPWérs in de regio Den Haag/Rotterdam?  Voor meer informatie over het evenement, zie deze aankondiging.

  Om meer te leren over de bond, zie bondprecairewoonvormen.nl.