manymanymany varia websites

This parallel universe lives here: https://many.vvvvvvaria.org/#{crazy title}/ and https://git.vvvvvvaria.org/varia/manymanymany-varia-websites. Anyone that is comfortable with Pelican can just copy a folder in the git, and make their own version of the website.

There is a git hook listening to every push, which will build your work-in-progress into a online website here!!!

(also!) Follow along on the pad: https://pad.vvvvvvaria.org/wg.website

Varia
home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • The Key to Casio (and Yamaha too)
  2018-10-12 20:00:00
  Gepubliceerd op 12 October 2018

  Ter ere van alle casio's, yamaha's en andere home keyboards wereldwijd organiseert Varia een exclusief evenement met de naam 'The Key To Casio (en Yamaha Too)'. Op 12 oktober zullen we de prachtige dingen erkennen die deze instrumenten de mensheid hebben gebracht; van Casio's Rapman tot Trio's Dadada!

  Het evenement bestaat uit de volgende elementen:

  Dion & The Magic Chords is het liefdeskind van casio-freaks Dion Woestenburg en Griffin Stuip en klinkt als het mechaniche speeldoosje van je favoriete progressieve acts, zoals Jean Michelle Jarre en Yes. Met behulp van eleverende beelden en een wilde samenstelling van casio's en yamahama's brengen ze je geest naar het volgende bewustzijnsniveau.

  Dion & The Magic Chords op Soundcloud

  Zoontoon gebruikt een loopstation en een aangepast Casio SK-1-keyboard om te experimenteren met de eenvoud van elektronische trillingen. De trance van de natuur en de ritmes van oosterse muziek zijn hier de belangrijkste inspiratiebronnen. Zoontoon's uitvoeringen zitten vol met loops en deuntjes die je zullen laten dansen als Apollo!

  M. Klein is ook wel bekend van zijn werk in bands als Sweat Tongue, Lewsberg en Eklin en het label De Hef. Geïnspireerd door Satie en Fauré besloot hij om een aantal minimalistische elektronische pianocomposities samen te stellen. Daarbij kunnen wij als toeschouwer genieten van zijn organische toetsenbordspel, misschien wel op zijn Yamaha PSS-170, en wie weet wat nog meer?

  Listentomerijn is het pseudoniem van Merijn van Ham. Wat is er nog niet over hem gezegd? Deze gerenommeerde Rotterdamse DJ toont zijn talent bij Varia achter de toetsen en misschien ook enkele drumpads. Wat voor soort drumpads? Die van de Casio MT205FF natuurlijk! Zou je iets minder verwachten?

  Casio Show And Tell ; Tussen de bedrijven door zal er een reeks toetsenbordpresentaties te zien zijn die de vele vormen en afmetingen die deze wonderlijke instrumenten door de loop der jaren hebben gehad, demonstreert. De show en vertel wordt gepresenteerd door niemand minder dan Lídia Pereira en haar assistent, Niek Hilkmann. Wil je zelf een keyboard presenteren? Stuur een e-mail naar: info@varia.zone

  Datum: Vrijdag, 12 October 2018
  Entree: 5 euro
  Deur: 20:00
  Start: 21:00