manymanymany varia websites

This parallel universe lives here: https://many.vvvvvvaria.org/#{crazy title}/ and https://git.vvvvvvaria.org/varia/manymanymany-varia-websites. Anyone that is comfortable with Pelican can just copy a folder in the git, and make their own version of the website.

There is a git hook listening to every push, which will build your work-in-progress into a online website here!!!

(also!) Follow along on the pad: https://pad.vvvvvvaria.org/wg.website

Varia
home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • Conversas bij varia
  2019-02-06 19:30:00
  Gepubliceerd op 06 February 2019

  Op de 6 februari van 19.30 tot 21.30 uur heeft Varia het genoegen om een van de nomadische Conversas-avonden te ontvangen.

  Conversas is een reeks van tweewekelijkse informele ontmoetingen om elkaar te leren kennen, projecten, verhalen of interesses te delen.

  Tijdens het evenement brengen drie Conversadores (degenen die het gesprek beginnen) gedurende dertig minuten elk iets te delen met de verzamelde groep. Zoals de titel al doet vermoeden, streeft Conversas (Conversations in Portuguese) naar een gelijkwaardige opzet waar zowel de Conversadores als de groep baat bij hebben. In deze serie dagen we onze gasten uit om geen beamer te gebruiken, creatief te zijn en alleen woorden en/of andere objecten te gebruiken om hun verhaal te vertellen.

  De drie Conversadores voor de sessie bij Varia zijn dat wel:

  • Karla de Witte (Nederlandse liefdesbrieven)
  • Clara Mendes (Naakt modellen, postkolonialisme en musea)
  • Ludovic Lacreuse (Digressies rond een vlag)

  Karla is ontwerper en docent beeldende kunst. DLL begon toen twee moeders elkaar ontmoetten op een kleurrijk schoolplein in Rotterdam. Zowel geboren als opgegroeid in verschillende delen van de wereld, met wafels die soortgelijke herinneringen aan oud en nieuw delen. Delicaat en zeer dun gemaakt met veel geduld door hun grootmoeders. www.instagram.com/dutch_love_letters/liefdebrieven/

  Clara is onlangs verhuisd van Portugal naar Nederland om haar wens na te streven om meer te weten te komen over de impact van kunst op het leven van verschillende mensen. Ze zal vertellen over de projecten waar ze tijdens haar masteropleiding Kunst en Maatschappij in is gesprongen terwijl ze nog worstelde om haar weg te vinden in een nieuwe stad.

  Na een residentie van 3 maanden (Staat van de Stad, in Paviljoen aan het Water, in Rotterdam), presenteert Ludovic een vlag die bovenop het varia-zonegebouw wordt gehesen. Zijn gesprek wordt gevuld met uitweidingen over verschillende onderwerpen die min of meer met de vlag te maken hebben.

  De 13e serie van tien Conversas Rotterdam begint op 7 november en loopt elke andere woensdag tot 20 maart. Deze serie vindt plaats op verschillende locaties verspreid door de stad Rotterdam. Het wordt georganiseerd door Bérénice Staiger, Constança Saraiva, Marco Aperti, Zahra Said en Sebastian Helbers.

  Conversas is een project geïnitieerd in Lissabon door Constança Saraiva en Mafalda Fernandes, in 2012. Tegenwoordig is het een project van veel mensen en steden.

  Evenementen zijn voor iedereen toegankelijk en de toegang is gratis.