manymanymany varia websites

This parallel universe lives here: https://many.vvvvvvaria.org/#{crazy title}/ and https://git.vvvvvvaria.org/varia/manymanymany-varia-websites. Anyone that is comfortable with Pelican can just copy a folder in the git, and make their own version of the website.

There is a git hook listening to every push, which will build your work-in-progress into a online website here!!!

(also!) Follow along on the pad: https://pad.vvvvvvaria.org/wg.website

Varia
home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • Welcome to the � Federation - Mastodon en de Fediverse
  2018-12-08 14:00:00
  Gepubliceerd op 08 December 2018

  De laatste jaren is er veel discussie en ontevredenheid over sociale media. Tegelijkertijd is er een nieuw platform, Mastodon, dat aan populariteit wint door de manier waarop het de kern van dit ongemakkelijke gevoel probeert aan te pakken. Mastodon ziet er uit en gedraagt zich als soortgelijke platforms, maar achter de schermen functioneert het op en totaal andere manier.

  Mastodon is geen eigen gesloten platform, maar maakt deel uit van een verzameling onafhankelijke platforms die met elkaar samenwerken. Deze grotere verzameling projecten wordt ook wel de Fediverse genoemd en bestaat uit een grote diversiteit van softwares, gemeenschappen, culturen en houdingen.

  Publiek gesprek

  Een algemene inleiding in Mastodon en het Fediverse
  Zaterdag 8 december 2018
  20:00u - 21:30u

  Op zaterdag 8 december zal Wtt�F een rond-de-tafel gesprek organiseren als algemene introductie over Mastodon en de Fediverse. Hoe werkt het? Wat zijn de onderliggende concepten? Wie heeft het gemaakt? Wat is de geschiedenis erachter? Wat voor soort verschillende gemeenschappen leven er in dit ecosysteem? Wat betekent het om een gemeenschap te hosten?

  De introductie en het rondetafelgesprek worden gefaciliteerd door een beheerder van een grote Mastodon gemeenschap en een beheerder van een kleine Mastodon gemeenschap. Beiden hebben ook bijgedragen aan het vertalen van Fediverse software.

  Werksessie

  Vertaling en documentatie van het Mastodon-project
  Zaterdag 8 december 2018
  14:00 uur - 18:00 uur

  Als onderdeel van deze editie van Wtt�F zullen we ook de middag samen doorbrengen om de documentatie en vertaling van het Mastodon-project te bekijken. Hoe worden open-source projecten vertaald? In welke taal worden projecten gecommuniceerd? Hoe kunnen de technische concepten toegankelijk worden gemaakt voor een groter publiek zonder hun betekenis te verliezen?

  Als je wilt deelnemen aan deze werksessie, schrijf je dan vooraf in door een korte mail te sturen naar info[at]varia.zone.

  Praktisch

  Deze bijeenkomst vindt plaats in Varia, Gouwstraat 3 in Rotterdam.


  Welcome to the Federation

  Welcome to the � Federation is gebaseerd op de constatering van een hernieuwde interesse in 'alternatieve' online diensten zoals sociale media en chat. Door middel van presentaties en werksessies wordt er aandacht besteed aan de softwareprojecten die deel uit maken van deze ecosystemen. Een bijzondere focus zal liggen op projecten die (op)nieuw enthousiasme hebben aangewakkerd voor hun onderliggende protocollen, door veel aandacht te besteden aan ontwerp, taal en gebruikerservaring (UX).

  De Wtt�F-vraag richt zich op het onderzoeken hoe kunst- en ontwerpgemeenschappen een ondersteunende rol kunnen spelen in deze processen door zowel vaardigheden, kennis of tijd bij te dragen als ook aandacht voor de projecten te genereren. Meer informatie over dit project kun je vinden op: Welcome to the � Federation (engelstalig).


  Dit project wordt mogelijk gemaakt met de steun van CBK Rotterdam en Varia.