manymanymany varia websites

This parallel universe lives here: https://many.vvvvvvaria.org/#{crazy title}/ and https://git.vvvvvvaria.org/varia/manymanymany-varia-websites. Anyone that is comfortable with Pelican can just copy a folder in the git, and make their own version of the website.

There is a git hook listening to every push, which will build your work-in-progress into a online website here!!!

(also!) Follow along on the pad: https://pad.vvvvvvaria.org/wg.website

Varia
home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • Een archief activeren
  2019-05-31 20:00:00
  Gepubliceerd op 28 May 2019

  Pushing Scores - Presentatie publicatie en performanceavond

  Eind vorige jaar benaderde De Player Varia met de vraag een web publicatie te ontwikkelen over het archief van Pushing Scores. Pushing Scores was een driejarig onderzoekstraject van de Player over nieuwste inzichten op het gebied van hedendaagse scores.

  Varia heeft hier aan bijgedragen door een archiefpublicatie te ontwikkelen waarin de spreektaal uit het archief de basis vormt waarop men door de verzameling kan navigeren. Het materiaal heeft uiteindelijk de vorm gekregen van een dynamisch, toegankelijk en daardoor levend archief. Hiermee wordt het mogelijk nieuwe verbanden, perspectieven en wie weet zelfs wel concepten voor nieuwe scores te zien. Op deze manier wordt de handeling van het navigeren door de datastructuur van het archief het componeren van een nieuwe score.

  Om deze aanname op de proef te stellen hebben de Player en Varia enkele kunstenaars uitgenodig om aan de deze publicatie uit te proberen en aan de hand daarvan een performance te ontwikkelen.

  Je bent van harte uitgenodigd om langs te komen op vrijdag 31 Mei in Varia. Waar Julie Boschat Thorez en Cristina Cochior de archiefpublicatie zullen introduceren. Daarna volgen er performances van Niek Hilkmann, Robert Kroos en Christine Cornwell.

  De uitvoeringen zullen de hele nacht doorgaan, je bent van harte welkom om op elk moment deel te nemen.

  ~ ~ ~ ~ ~ ~

  Niek Hilkmann is een Rotterdamse kunstenaar, onderzoeker en muzikant met een interesse in de verwarrende technologische toestand waarin we allemaal momenteel verkeren, en de ontoereikende intellectuele methodologieën die deze proberen uit te leggen of te rechtvaardigen. Tijdens de presentatie van Pushing Scores zal hij de ruimtelijke dimensies van Varia verkennen en de scores die voortkomen uit het nieuwe archief hercontextualiseren. Gedurende een doorlopende performance zullen onverwachte verbanden ontstaan tussen het archiefmateriaal en de fysieke omgeving waarin deze worden gerepresenteerd.

  Christine Cornwell is een componist en violiste die tussen NL/UK werkt met projecten met improvisatie- en samenwerkingsverbanden, vaak in combinatie met beeldend kunstenaars, dansers, operagezelschappen of experimentele TV. Momenteel voltooit ze samen met Hans Koolmees/René Uijlenhoet een MA Compositie bij Codarts en haar freelance werk omvat onder meer het presenteren van nieuw werk voor viool, residenties, het leiden van workshops en het produceren/cureren van evenementen op dit gebied. Vanaf haar eerste experimenten, zoals de interdisciplinaire samenwerking in 2011 met beeldend kunstenaar Eddie Peake/LuckyPDF TV op de Londense Barbicanen tot het experimentele evenement 'Invitation (x)' in 2019, zijn collectieve creatiepraktijken een belangrijk ontmoetingspunt dat terug te vinden is in al haar creatieve werk tussen performance, productie en management.

  Robert Kroos (aka Duckfood) is een Rotterdamse muzikant, geluidskunstenaar en DJ die werkt aan allerlei soorten geluids- en muziekgerelateerde projecten. Voor deze speciale gebeurtenis zal hij de guzheng en elektronica als instrumenten naar keuze gebruiken.

  Datum: Vrijdag 31 May 2019
  Aanvang: 20:00
  Toegang: Free