manymanymany varia websites

This parallel universe lives here: https://many.vvvvvvaria.org/#{crazy title}/ and https://git.vvvvvvaria.org/varia/manymanymany-varia-websites. Anyone that is comfortable with Pelican can just copy a folder in the git, and make their own version of the website.

There is a git hook listening to every push, which will build your work-in-progress into a online website here!!!

(also!) Follow along on the pad: https://pad.vvvvvvaria.org/wg.website

Varia
home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • Open Dag @ Varia
  2018-05-12 12:00:00
  Gepubliceerd op 12 April 2018

  Varia opent op 12 mei haar deuren voor een middag met informele presentaties, kopjes koffie of thee en workshops rondom vrije software1 en elektronica.

  Gedurende de dag vinden de volgende activiteiten plaats:

  Linux Presentation Day (hele dag)

  Klaar met Microsoft Windows of Mac OS? Is je computer verouderd of kun je de software niet meer bijwerken? Dan is het tijd om Linux te proberen! Het Linux Presentation Day team dat eerdere edities in Leeszaal West heeft georganiseerd staat nu voor je klaar in varia. Wil je jou oude computer nieuw leven inblazen? Vergeet deze dan niet mee te nemen. Dan kun je daar Linux op uit proberen of hulp te krijgen bij het installeren!

  Adblocken voor beginners (hele dag)

  Ben je het zat om naar online advertenties te kijken? Ben je het zat dat online advertenties naar jou terug kijken? Neem je computer of smartphone mee en dan laten wij zien hoe je van de rust en privacy van een advertentievrij internet kunt genieten.

  Solderen kan je leren (14:00 - 16:00)

  Maak kennis met elektronica door samen met wat onderdelen, een vaste hand en hulp van ons een mini boombox in elkaar te zetten! Neem je favoriete muziek, een oude (micro) SD-kaart en 5 euro voor materialen mee. 12 jaar en ouder. Geef je van tevoren op door ons een mail te sturen.

  Graphic tool-test-party (15:00 - 16:00)

  Ben je benieuwd naar andere grafische softwarepaketten dan Photoshop? Kom langs en probeer een set verschillende tools, zoals Gimp en ImageMagick (beeldbewerking), Laidout (een specifieke vector editor) of zelfgemaakte: maak een zine met Publish or Perish!, een Desktop Publishing tool en spel in één. Het idee is om gedurende de één uur intensieve tool-test-party beeldende recensies van deze tools te maken. We kunnen ze dan ook op een van de varia printers afdrukken.

  De open dag begint om 12:00 en duurt tot 18:00. Ons adres is Gouwstraat 3, Rotterdam Charlois.


  1. Vrije software verwijst naar een beweging die door middel van vrije licenties gebruikers het recht geeft om software te gebruiken, bestuderen, aan te passen en te distribueren. Het is gestoeld in gemeenschappen die software gebruiken, schrijven en onderhouden. Van hele professionele server software tot hele experimentele grafische software. Vrije software is een gedeelde interesse en manier van werken voor varia die we graag laten zien!